Õppereis Uus-Meremaale: UUS-MEREMAA AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

Koolituskeskus Vilko MTÜ vahendab 10.-25. veebruaril  2025 kõikidele huvilistele reisifirma Tensi Reisid  16-päevase reisi (lennuk/buss kohapeal) Uus-Meremaale

 UUS-MEREMAA AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

 
 

Veel 2 vaba kohta!

Uus-Meremaa on viimaseks maismaatükiks, mille inimesed asustasid. Polüneesia meresõitjad saabusid siia 11. ja 13. sajandi vahel ning panid aluse maoori kultuurile. Uus-Meremaa maoorikeelne nimi Aotearoa tähendab „pika valge pilve maa“. Legendi järgi sai maa oma nime kui avastajad saarele lähenedes nägid horisondil sellist pilve.Uus-Meremaa on ainulaadne ja tuntud oma erakordselt kauni looduse poolest. Jääliustikega mäed, metsad, kiirevoolulised jõed, sügavad selge veega järved, fjordid, vulkaanid, geisrid, keev muda ja liivarannad. Imelised sõnajalametsad ja puuhiiglased. Riigis elab 4,5 miljonit inimest ja 50 miljonit lammast. Põnev on sel maal tutvuda pärismaalaste maooride kultuuriga. Ei saa unustada ka veine ja kiivisid. Uus-Meremaa imeline loodus on viimastel aastatel pakkunud üle kogu maailma palju kõneainet, sest siinsetes erinevates muinasjutulistes paikades on filmitud mitmete suure publikumenuga filmide stseene ning see on aidanud populariseerida saareriigi looduse ilu kogu maailmas.Lõunapoolkeral on põhjapoolkeraga võrreldes kõik tagurpidi – aastaajad on vahetuses, põhi tähendab sooja ja lõuna külma ning isegi kraanikausist vee ärajooksuspiraal keerleb teises suunas. Enamasti arvatakse, et Uus-Meremaa mitmekülgselt huvitavad looduskaunid kohad paiknevad valdavalt Lõunasaarel. Kuna külastame oma reisil nii Põhja- kui Lõunasaart, saate ise veenduda, et nii see ei ole, ilu on mõlemal saarel.

Teekond


1. PÄEV

Kohtumine Tallinna lennujaamas infoleti juures kl ….. Lend…. (NB! Kohalikud ajad. Palun kontrollige lennuaegu paar päeva enne reisi).

2. PÄEV

Lend kl …… (NB! Kohalikud ajad). Transfeer hotelli. Majutus 2 järgmist ööd kesklinnas ***hotellis (2-sed toad).

3. PÄEV

Hommikusöök. Uus-Meremaa suurim linn – Auckland asub maakitsusel, mis jääb Manukau ja Hauraki lahe Kõige kitsamas kohas on see vähem kui 2 km lai. Maoorid asustasid selle maakitsuse 1350. a. paiku. Sel ajal oli siinkandis viljakas maa ja nad rajasid palju kindlustatud külasid. Maoori keeles on linna nimi Tāmaki-makau-rau – sadade armastajate koht. See on kena merele avatud elav ja kultuurne linn. Sadamas olevate jahtide rohkuse tõttu kutsutakse seda ka purjede linnaks. Linnaekskursioon bussiga ja jalgsi. Edeni mägi, kust avanevad suurepärased vaated linnale, Domaini park ja sealne talveaed. Läbime Aucklandi vanima, ent ka jõukama linnaosa Parnelli ja naudime vaateid rannikuäärselt teelt ookeanile. Harbour Bridge, mis ühendab kesklinna põhjapoolsete linnaosadega. Peale ekskursiooni saavad soovijad külastada Uus-Meremaa kõrgeimat ehitist Sky Towerit, mis on maapinnast kuni masti tipuni mõõdetuna 328 meetrit kõrge, muutes selle lõunapoolkeral kõrguselt teiseks eraldiseisvaks ehitiseks. Torni vaateplatvormilt paistab kätte kogu linn ja ümbruskond.

4. PÄEV

Hommikusöök. Waitomo (Vee auk) koopad on Põhjasaare tuntud vaatamisväärsus. Stalaktiitide- stalagmiitidega lubjakivikoopad on tuntud endeemiliste „glow worm“ ehk helenduvate putukate (seenesääsklaste liik arachnocampa luminoso) ja nende vastsete poolest. Ringkäik (lisatasu eest, ettetellimisel) viib meid läbi koopa kolme tasandi ja selle lõpetab paadisõit maa-alusel jõel, mille käigus näeb putukate loodud helendavat „tähistaevast“. Valgusega meelitavad nad enda juurde tillukesi putukaid ning ussikesi, kes kohe nahka pistetakse. Mida heledam valgus, seda näljasem vastne. Edasi viib meie tee üle roheliste karja- ja heinamaade Kääbiklasse. Hobbiton on koht, kus filmiti „Sõrmuste isanda“ ja „Kääbiku“ filmides kujutatud kääbikute rõõmsat küla. Jalutuskäik (lisatasu eest, ettetellimisel) läbi küla, kus on detailsed majakesed, aiad, niidud ja kõrts, kus pakutakse ekskursiooni lõpus ka joogipoolist. Võlumaailm, mis pakub elamusi kõigile. Majutus 2 järgmist ööd Rotoruas ****hotellis (2-sed toad).

5. PÄEV

Hommikusöök. Rotorua asub vulkaanilisel platool ja selle nimi tähendab maoori keeles „teist järve“. See on huvitav linn oma ajaloo, traditsioonide ja kultuuriga. Tegu on ühe maailma aktiivsema geotermaalpiirkonnaga. Vulkaanid on siinkandis mõistagi ammu rahunenud, aga pinnas jalge all siiski ei ole. Siin räägib Maa kõigi külastajatega. Linn ja selle ümbrus on täis väävlirikkaid allikaid. Külastame Te Puia maoori kultuuri keskust (lisatasu eest, ettetellimisel) Whakarewarewas, kus õpime tundma maoori ajalugu ja kultuuri ning näeme ka traditsioonilist kapa haka Võimalik on näha lähedalt Uus-Meremaa rahvuslindu kiivit. Tutvume maooride puunikerduskunsti jm käsitöö õpitubadega. Jalutuskäik geotermilisel alal. Keevad mudatiigid, veidrad pinnavormid ja auru pritsivad geisrid näitavad meile looduse võimu. Keskuses on võimalik süüa traditsiooniliste meetoditega looduslikult kuumas pinnases valminud hangi lõunasööki. Õhtul saavad soovijad minna Polüneesia Spa’sse nautima erinevaid kuumaveebasseine.

6. PÄEV

Hommikusöök. Jätkame sõitu läbi Taupo vulkaanilise piirkonna. See on Uus-Meremaa peamiseks geotermaalenergia tootmise paigaks. Teeme peatuse Waikato jõel asuva Huka (Vaht) kose Siin surutakse seni vaikselt voolanud Waikato veed kitsasse kuristikku ja sealt edasi läbi 11 m kõrguse kose kristallsinisesse basseini. Jõuame Uus-Meremaa suurima järve – Taupo äärde. Järv asub kustunud vulkaani kraatris, kohas, kus supervulkaan Oruanui purskas umbes 26 500 aastat tagasi. Siin voolab värske vesi ja vee puhtus selles järves on tõeliselt erakordne. Sõidame läbi Ragipo kõrbeala, mille ühte serva jääb Tongariro Rahvuspark, kus asuvad kolm suurt vulkaani Ruapehu, Tongariro ja Ngauruhoe. Kõik nimetatud mäed on Uus-Meremaa põliselanike maooride jaoks pühad mäed ning Tongariro Rahvuspargi territooriumil asubki maooride mitmeid religioosselt tähtsaid paiku. Rahvuspark loodi juba 1887. aastal. Muuhulgas kuulub see paik nende väheste kohtade hulka, mis kuuluvad UNESCO maailmapärandi nimistusse looduslik-kultuurilise objektina. Rahvuspark hõlmab olulise osa Põhjasaare vulkaanilisest platoost. Selle kõrgeim tipp 2797 m kõrgune Ruapehu aktiivne kihtvulkaan on ühtlasi Põhjasaare kõrgeim punkt. Ruapehu vulkaan on tuntud ka filmitriloogiast „Sõrmuste isand“. Siin filmiti Mordor. Jättes napi taimestiku ja karmi kliimaga kõrbealad seljataha jõuame Wellingtoni ümbruse roheliste karjamaadega jõukasse Rangitikei põllumajanduspiirkonda, sealt edasi Tararua aheliku jalamile ja Tasmani mere äärsele kaunile Kapiti rannikule. Majutus Wellingtonis 2 järgnevat ööd kesklinnas ****hotellis (2-sed toad).

7. PÄEV

Hommikusöök. Uus-Meremaa pealinn Wellington asub Põhjasaare lõunakaldal Cooki väina ääres, olles maailma kõige lõunapoolsem pealinn. Tegemist on lummava linnaga. Wellington paikneb kompaktselt mägede ja sadama vahelisel alal, mis teeb linnast mõnusa paiga ka jalgsi tutvumiseks. Wellington on linn, mille ilu üle ei vaielda: seal on imeline rannajoon ja sõbralikud inimesed, kes tagatipuks hoolivad väga oma loodusest. Sõidame bussiga Victoria mäe vaateplatvormile ja imetleme 196 m kõrguselt vaadet linnale. Linnaekskursioonil näeme tuntud Parlamendihoonet, vana katedraali jm. Vaba aeg. Soovijad võivad külastada Te Papa Tongawerat ehk Uus-Meremaa Rahvusmuuseumit. See on hästi interaktiivne ja kujutab korruste kaupa kogu Uus-Meremaa elu alates maoori kultuurist kuni maavärinateni välja, mida on võimalus ka omal nahal kogeda. Katab kogu ajaloo, floora ja fauna. Ja see kõik on täiesti tasuta! Samuti võib sõita a. avatud köisraudteega Kelburni linnaossa. Siin asub Wellingtoni 25 ha suurune botaanikaaed oma kaitsealuse põlismetsa, okaspuude, taimekollektsioonidega. On ka suur viktoriaanlikus stiilis kasvuhoone, roosiaed, begooniate maja…

8. PÄEV

Varahommikul transfeer lennujaama. Lendame Lõunasaarele Queenstowni. Lõunasaar on Põhjasaarest looduslikult ilusam, sest siin on neli aastaaega, kaks korda kõrgemad liustikega kaetud mäed, tänu millele avaneb igast ilmakaarest vaade sinistele järvedele, jõgedele või koskedele. Sõidame maailma lõunapoolseimasse viinapuuistanduste piirkonda – Kesk-Otago veinipiirkonda. Maitseme siinseid veine ja sööme lõunat (lisatasu eest, ettetellimisel). Edasi liigume ühte Uus-Meremaa põnevaimasse piirkonda Fiordlandi. Fiordlandi Rahvuspark on Uus-Meremaa suurim ja ka maailma üks suurimaid. Kitsad orud, järsud kaljud, lopsakas vihmamets, sambla ja sõnajalgadega kaetud maapind. Siin võimutseb loodus. Queenstown – Te Anau – Wanaka kolmnurk on tõeline Sõrmuste Isanda maa, järskude mägede, roheliste niitude ja peidetud järvedega. Te Anau on linn, mida kutsutakse ka maailma matka-pealinnaks. Siit saavad alguse paljud matkarajad maalilisse Fiordlandi piirkonda. Fiordlandis on täielikult säilinud Uus-Meremaa algupärane loodus. See on veerandi Eesti suurune piirkond, kuid seal on vaid üks tee ning inimasustus põhimõtteliselt puudub. Kõikjal on vaid mäed, võimsad pöögimetsad ning rannikul kuulsad fjordid. Majutus järgnevad 2 ööd ***+ motellis (2-sed toad).

9. PÄEV

Hommikusöök. Soovijatega sõidame Milford Soundi Fjord on oma maoorikeelse nime Piopiotahi saanud seal kunagi elanud, kuid nüüdseks väljasurnud linnuliigi piopio (lõunasaare peoleo) järgi. See on Lõunasaare kuulsamaid ja kauneimaid fjorde. Tee sinna on ilus ja käänuline. Tegu on Uus-Meremaa kõige populaarsema turismiobjektiga. Mitmel korral on Milford Sound erinevate organisatsioonide ja küsitluste poolt valitud ka maailma kõige paremate reisisihtide hulka. Aastas külastab seda kuni miljon turisti. Koos ümberkaudsete aladega kuulub Milfourd Sound Te Wâhipounamu nime all UNESCO maailmapärandi looduslike objektide nimistusse. Maailmakuulus briti kirjanik Rudyard Kipling nimetas kunagi Milford Soundi kaheksandaks maailmaimeks. Laevasõit fjordil (lisatasu eest, ettetellimisel) kuni Tasmani mereni. Mustad järsud kaljud, mis küündivad kummalgi pool merepinnast kuni 1,5 km kõrguseni. Fjordi ääres asuvatest mäetippudest on Elevandi kõrgus 1517 m. Mäe kuju meenutab väidetavalt elevandi pead. 1302 m kõrgune Lõvi mäetipp meenutab mõnede jaoks jällegi küürus lõvi. Milford Soundi lähedastes vetes võib aeg-ajalt kohata pingviine, delfiine, hülgeid ja vaalu. Eriti tähtis on piirkond kohalike pingviinide jaoks, sest Milford Sound on kõrvukpingviinide sigimisala. Peale laevareisi sõidame läbi kauni mägismaatiku tagasi Te Anausse.Soovijad saavad laevasõidu asemel nautida vaateid Milford Soundile ka lennuki või helikopteri aknast (lisatasu eest, ettetellimisel). Lennud väljuvad Te Anaust ja sõltuvad ilmast. Kuna kohtade arv on piiratud, siis on vajalik ka varajane broneering.

10. PÄEV

Hommikusöök. Sõidame Kesk-Otago piirkonda, mida iseloomustavad selge taeva all asuvad külmad mägijärved ja metsata mäed. Karge ja kaunis mägipiirkond. 19 sajandi keskel tabas piirkonda kullapalavik ja paarikümne aastaga saabus siia tuhandeid kullaotsijaid Uus-Meremaalt ja Austraaliast. Vanadest kullaotsijate linnadest on hea näide Arrowtown, mille vanade puumajadega keskus meenutab kunagist kullapalavikku. Wakatipu järve ääres mägede vahel olev maalilise asukohaga Queenstown on riigi tuntuim mägikuurort pakkudes külastajatele ohtralt tegevusi läbi aasta. Linn on tuntud ka seikluspealinnana. Queenstowni lähedal asub maailma esimene benji-hüpete keskus ja lisaks saab siin tegeleda paljude väga erinevate ekstreemspordialadega. Sõidame köisteega 760 m kõrgusele Bobs Peakile, kust avanevad ilusad vaated linnale, Wakatipu järvele ja ümbritsevatele mägedele. Soovija saavad teha närvekõditava sõidu lugega (ratastega kelk). Öömaja ****hotellis (2-sed toad).

11. PÄEV

Hommikusöök. Läänerannikut eraldab ülejäänud saarest Lõuna-Alpide mäestik, kuhu jääb ka riigi kõrgeim tipp Aoraki / Mount Cook kõrgusega 3724 meetrit. Mäestik hoiab kinni Tasmani merelt tulevaid vihmapilvi. Tänu sagedasele vihmale laiub seal parasvöötme vihmamets. Mägine maastik ja rohke vihm ei ole „lubanud” inimesel seda piirkonda kunagi kuigipalju muuta, seetõttu on siin säilinud põlismetsad ja neis elavad liigid. Meile harjumuspäraste puude kõrval on puumõõtu sõnajalad, mille vahel on erinevad roni- ja vääntaimed ning kõike katab habemena rippuv sammal. Avanevad kaunid vaated, korraga võib näha rohelist ja lumist mäge kõrvuti. Sõidame põhjapoole mööda Crown Range’i mägiteed, mis tõuseb 1076 m kõrgusele. Laskume Otago järvede piirkonda ning möödume Hawea ja Wanaka järvedest, mille nõod on kujundatud liustike poolt. Ületame 564 m kõrguse Haasti kuru ja jõuame Tasmani mere äärsele Läänerannikule. See on üks Uus-Meremaa hõredamalt asustatud ja metsikumaid piirkondi, kus sügavrohelistele paksudele metsadele on kontrastiks Lõuna-Alpide lumised tipud. Westland Tai Poutini Rahvuspargi kaks kuulsamat liustikku on Foxi liustik ja Franz Josefi liustik. Need on omapärased just seepärast, et lõppevad parasvöötme vihmametsa lähedal (u 300 m kõrgusel merepinnast) ja on ühed kõige kergemini ligipääsetavad liustikud maailmas. 10 km pikkune Franz Josefi liustik on nime saanud Austria keisri järgi. Lühikesed jalutuskäigud läbi parasvöötme vihmametsa pakuvad soodsa ilma korral vaateid liustikukeelele ja peegelsiledale Peters Pooli järvekesele. Öömaja ***+ hotellis (2-sed toad).

12. PÄEV

Hommikusöök. Ilusa ilma korral teeme jalutuskäigu Mathesoni järve kallastel. Tuulevaikse ja selge ilmaga peegelduvad järveveel Lõuna-Alpide tipud. Nende hulgas ka Uus-Meremaa kõrgeimad mäed Aoraki / Mount Cook ja Mount Tasman. Maaliline ja rõõmus linnake Hokitika on rohelise kivi nefriidi (pounamu) töötlemise keskus. Samuti asub siin Uus-Meremaa rahvuslinnu – lennuvõimetu öölinnu kiivi keskus, mida võimalusel külastame. Jätkates teed rannikul möödume surfirandadest ja Suure Rannikutee äärde jäävatest kaljudest. Paparoa Rahvuspargis asuvad Punakaiki Pannkoogimäed. Jalutuskäik ja kaunid fotod. Pannkoogimäed on tõeline vaatamisväärsus. Pannkoogid on väga sarnased meie paekiviga. Kihilised ja ilusasti kuhjas ning ookean on neist vorminud võrratu ja ainulaadse vaatemängu. Ja vormib edasi. Lained, tuul ja vihm on uuristanud sinna käike ja avausi, mille kaudu vastu kaljusid vahutavad lained tekitavad ebatavalist kõminat, mis meenutab kahurite kanonaadi. Aeg-ajalt paiskub välja ka geisritaoline veepurse. Loomulikult pakub kohalik kohvik siin pannkooke. Juba nime ja moe pärast peab Pannkoogimägedes pannkooke sööma. Jõuame „suure suitsu“ regioonis asuvasse lääneranniku suurimasse linna Greymouthi. Endine kullakaevurite linn, mis tekkis kullapalaviku ajal 1860-ndatel. Öömaja ***motellis (2-sed toad).

13. PÄEV

Hommikusöök. Alustame teekonda üle Lõuna-Alpide saare idaranniku suunas. Mäestiku läänekülg on järsem ja siin saame nautida tõelist sügavate orgudega mägimaastiku. Jõudes Arthur’s Passi Rahvusparki tõuseme 920 m kõrgusele Arthuri kurule. Hea ilma korral on soovijatel võimalus matkata Devils Punchbowli (Kuradi punšinõu) joa Rada viib läbi mägedele omase tiheda musta pöögimetsa, kus võib kohata endeemilisi linnuliike nagu maoori lehviksaba ja mustmiro. Rada lõpeb 131 m kõrguse joa jalamil. Mäestiku idakülg on tunduvalt kuivem ja laugem ning seda iseloomustavad laiad jõeorud ja väikesed järvekesed. Kura Tawhitis näeme majesteetlikke lubjakivimoodustisi, mis kõrguvad jõeoru kohal. See piirkond on tuntud kaljuronimiskoht ja siin võib ehk näha mõnd mägironijat oma oskusi proovimas. Laskume Canterbury tasandikule, mille kuivad rohumaad sobivad hästi karjakasvatuseks. Õhtuks jõuame Lõunasaare suurimasse linna Christchurchi. See on üks vanimaid linnu Uus-Meremaal ja oli kõige inglisepärasem linn riigis. Enamik linna ajaloolisest südamest hävis kahjuks maavärinates. Kuid linn on tõestanud oma elujõulisust, kõikjal käib vilgas ehitustegevus ja kiirelt on taastunud elav kultuurielu. Jalutuskäik linnas. Majutus 2 järgnevat ööd ****hotellis (2-sed toad).

14. PÄEV

Hommikusöök. Käänuline ja emotsiooniderikas sõit läbi unikaalse sõõrikukujulise Banksi (Horomakapoolsaare. See tekkis kahe gigantse vulkaanipurske tagajärjel 8 miljonit aastat tagasi. Nimetus antud loodusteadlase Sir Joseph Banksi auks. Siin vahelduvad mets ja lambakarjamaa ning armsad maamajad. Igast küljest on meid ümbritsemas rohiroheline kuppelmaastik. Jõuame vulkaani kraatris asuva Akaroa lahe ääres olevasse samanimelisse armsasse linna. Eurooplaste saabumise järel üritasid siin kanda kinnitada prantslased ja nende mõjutusi võib leida praeguseni säilinud kohanimedes. Laevasõit ja delfiinide vaatlus (lisatasu eest, ettetellimisel). Lõunasöögipaus ja vaba aeg linnas. Künkal asuv Gigantide maja sisaldab kohaliku kunstniku Josie Martini töid. Siin on ka tema poolt kujundatud korduvalt auhinnatud veider aed, kombinatsioon skulptuuridest ja mosaiikidest ning kaskaadidest. Veidi Gaudi ja Miro moodi kollaažid peeglitest, kividest ja katkisest portselanist. Sõidame tagasi Christchurchi. Vabal ajal võib külastada 30 ha suurust botaanikaaeda, kus jalutamislusti jätkuks tundideks. Siin on ka mõned Uus-Meremaa suurimatest, kõrgematest ja vanimatest puudest, näiteks hiidsekvoia.

15. PÄEV

Hommikusöök. Transfeer lennujaama. Lend …..

16. PÄEV

Lend …. (NB! Kohalikud ajad). Reis lõpeb Tallinna lennujaamas.

.

REISI MAKSUMUS: 6590 €.  Kui ühest asutusest/perest  2 osalejat, siis soodustus 2 %) Tasumine  Vilko koolitusarve alusel.  P.S. Kui keegi mingil põhjusel  reisist loobub, siis reisi summat  ei tagastata, küll aga võimalus leida ise asendaja. NB! Reisi summa võimalik kindlustuselt tagasi saada sel juhul, kui on reisijal endal sõlmitud kindlustusfirmaga eraldi reisitõrkekindlustus lisaks tervisekindlustusele.

NB! Hind võib muutuda, kui  selleks ajaks on kallinenud lennupiletid ja lennujaamamaksud.

HINNA SEES:

  • lennupiletid Uus-Meremaale ja tagasi
  • lennujaamamaksud 233 € (22.04.24 seisuga, võivad muutuda),
  • toitlustus lennukis üle-ookeani lendudel
  • siselennud
  • öömajad hotellides koos hommikusöökidega (2-sed toad)
  • kohalik buss ringreisiks
  • eestikeelne grupijuht Erki Kurrikoff  ja ekskursioonid
  • Väljastame koolitustõendi (8 AT) vastava  ajaloo- ja kultuurikoolituse läbimise kohta
  • Reisi korraldus: reisifirma AS Tensi-Reisid- Ülikooli 4    51003  Tartu, reg. nr. 10323031, MTT: TRE000084)

 

Uus-Meremaa on Eesti passiga viisavaba. Pass peab kehtima vähemalt 6 kuud pärast reisi lõppu.

Kontrollida võidakse ka rahaliste vahendite piisavat olemasolu. Riiki saabudes on vaja täita nn sissepääsu luba ehk saabumise kaart.

KAASA: EV pass kehtivusega vähemalt 6 kuud pärast reisi lõppu, seinakontakt-adapter, mugavad jalanõud, peakate, ujumisriided, päikesekaitsevahendid, fliis, vihmakindel tuulejope, vihmakeep. Oma vajaminevad ravimid pakkige lennukis käsipagasisse!

Lendudel teenindab ……. Lennukisse on lubatud kaasa võtta üks äraantav pagasiühik kaaluga kuni … kg. Lisaks võib salongi võtta käsipagasi maksimum mõõtmetega … cm ja kaaluga … kg. Kontinentide vahelistel lendudel on toitlustus (ka alkohoolsed joogid) hinna sees. Pagasireeglid https://www.ecaa.ee/et/reisimine-ohutus-lennundusjulgestus/mida-ei-tohi-reisile-kaasa-votta

Hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse, rahvusparkidesse ja teistele tasulistele objektidele.

Palun kindlasti ise juurde teha reisikindlustus koos reisitõrke- ja pagasikindlustusega.

Soovijatel palun registreerida kuni kohti jätkub: E-post: gunnar@vilkokool.ee või  mob 52 68031

LISATASU EEST (tellimine ja tasumine 4 kuud enne reisi): 2024. a. seisuga, võivad muutuda

  • Waitomo koobaste külastus 46 €,
  • Kääbikla (Hobbiton) 72 €,
  • Te Puia maoori keskus koos etendusega 54 €,
  • Hangi lõunasöök Te Puia keskuses 24 €,
  • veinimõis lõunasöögiga 54 €,
  • Milford Soundi 2 tunnine laevareis fjordil 73 €,
    või laevasõidu asemel üks järgmistest valikutest:
    > lennukisõit Milford Soundi kohale täpsustamisel,
    > sõit helikopteriga Milford Soundi kohale täpsustamisel,
  • Akaroa lahe laevasõit delfiinide vaatlusega 61 €,
  • ühene majutus u 900 €.

 

Uus-Meremaa on Eesti passiga viisavaba. Pass peab kehtima vähemalt 6 kuud pärast reisi lõppu.

Vajalik NZeTA reisiluba!

Reisijal peab olema biomeetriline pass, mis peab kehtima vähemalt 3 kuud pärast reisi lõppu ning eelnevalt elektroonilise reisiloa taotlemise süsteemis NZeTA saadud positiivne vastus. Tingimused, lisainformatsioon ning taotlemine: https://nzeta.immigration.govt.nz NZeTA tasu koos kohustusliku turismimaksuga on 47 NZD.

KAASA: EV pass kehtivusega vähemalt 6 kuud pärast reisi lõppu, seinakontakt-adapter, mugavad jalanõud, peakate, ujumisriided, päikesekaitsevahendid, fliis, vihmakindel tuulejope, vihmakeep. Oma vajaminevad ravimid pakkige lennukis käsipagasisse!

Lendudel teenindab ……. Lennukisse on lubatud kaasa võtta üks äraantav pagasiühik kaaluga kuni … kg. Lisaks võib salongi võtta käsipagasi maksimum mõõtmetega … cm ja kaaluga … kg. Kontinentide vahelistel lendudel on toitlustus (ka alkohoolsed joogid) hinna sees.

Pagasireeglid https://www.ecaa.ee/et/reisimine-ohutus-lennundusjulgestus/mida-ei-tohi-reisile-kaasa-votta

Aucklandi Sky Tower 42 NZD
Polüneesia spa Rotoruas 40 NZD
Queenstown Gondola Bobs Peakile 52 NZD (adrenaliinihuvilistel koos 2 „Luge“-kelgusõiduga 71 NZD)
Hokitika National Kiwi Centre 36 NZD
Josie Martini Gigantide aed Akoroas 25 NZD

Uus-Meremaal kehtib dollar (NZD) 1 € u. 1,76 NZD

NB! Meie reisiprogrammid on koostatud 2023. a. seisuga. Kuna sihtkohtades muutuvad sageli reeglid ja nõuded, siis võib juhtuda, et need ei võimalda meil enam külastada mõnda programmis märgitud paika või vaatamisväärsust. Sel juhul oleme sunnitud programmi muutma ja võimalusel pakkuma alternatiive vastavalt reisi ajal kehtivatele reeglitele, nõuetele jms. Samuti võivad muutuda nõuded sihtriiki sisenemiseks ja sealt naasmiseks.