Õppereis Londonisse: LONDONI AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

Koolituskeskus Vilko MTÜ vahendab 19.-21. septembril 2024 kõigile huvilistele reisifirma  Tensi-Reisid  korraldatud 3-päevase reisi (lennuk/buss kohapeal) Londonisse

LONDONI AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

Veel 3 vaba kohta!

NB! Londoni reis (veidi teine kava) toimub 14.-17.04.2025!



1. PÄEV

Kohtumine Tallinna lennujaamas infoleti vastas oleva laua juures kl 03.45. Lend Tallinn-Riia kl 05.35-06.25, Riia-London (Gatwick) kl 07.25-08.15 (NB! Kohalikud ajad. Palun kontrollige lennuaegu paar päeva enne reisi)London on suurlinn, mis on paljude unistuseks ja mille ümber hõljub mingi seletamatu nostalgiline aura. See on oma sündmusterohke ajaloo, uskumatult rikka arhitektuuri, tormilise kultuurielu ja suure rahvusvahelise mõjuga linn. Linnaekskursioonil bussiga imetleme väljast Londoni südame kuulsaid vaatamisväärsusi. Kensington AlbertpolisWestminster Abbey on Londoni kõige suurejoonelisema keskaegse arhitektuuriga pühakoda ja Briti monarhide viimne puhkepaik. Siin viiakse läbi kõik kroonimis- ja teised tähtsamad tseremooniad. Kõrvalasuv Parlamendihoone on juba pooltuhat aastat olnud parlamendi kahe koja – Ülem ja Alamkoja asupaigaks. Inglismaa suurima numbrilauaga ajanäitaja Big Beni kumedaid lööke tuntakse kogu maailmas kui Suurbritannia sümbolit ning BBC kannab neid üle iga päev. Trafalgari väljak on koht, mis märgib valitsusasutuste piirkonna üleminekut meelelahutuskeskuseks. Siinse sümbolina kõrgub 50-meetrine sammas, meenutades Briti kuulsaimat mereväejuhti ja rahvuskangelast admiral Lord Nelsonit. Väljakut piiravad muuhulgas Rahvusgalerii ja riigi esindushooned. Tänapäeval on tuvidest tulvil väljak peamine meeleavalduste ja rahvakoosolekute korraldamise paik ning siia kogunevad londonlased uut aastat vastu võtma. Aeg lõunasöögiks. Teeme laevasõidu Thamesil ning näeme Toweri silda, ühte Londoni sümbolitest, mis on Victoria-aegse inseneri-kunsti lennukas näide. Silda kaunistavad nurgatornikestega sillasambad, mida ühendab käigutee. Näeme väljast ka tornidega Toweri kindlust. Edasi jätkub sõit meie bussiga London City’s – Kuninglik kohtumaja, Püha Pauli katedraal, Inglise Pank, Kuninglik börsihoone. Linnapea maja, Lloyds. Jõuame hotelli. Majutus järgnevad 2 ööd kesklinna ***hotellis (2-sed toad).


2. PÄEV

Hommikusöök. Sel päeval liigume linnatranspordiga. Soovijatega külastame (ettetellimisel, lisatasu eest) Briti monarhia peamist Londoni residentsi Buckinghami paleed. Loss kuulub 18. sajandist kuningaperele, esialgu elas siin George III abikaasa, kes oma 15 lapsest 14 tõi ilmale Buckinghami palees. Kuninganna Victoria asus siia elama peale kroonimist. Hoone avati külastajatele aastal 1993, et koguda raha tulekahjus kannatada saanud Windsori lossi parandustöödeks. Külastajatele on loss avatud vaid siis, kui kuningapere ise lossis ei viibi ning palee lipuvardas lipp parasjagu ei lehvi. Külastame kuningapalee avalikke ruume, kus monarh võtab vastu, autasustab ja võõrustab oma külalisi. Selliseid ruume on lossis 19, mille hulgas on troonisaal, muusikatuba, kus toimuvad kuninglikud ristimised, valge salong, pidulik söögituba, balliruum ning galeriid. Vaba aeg lõunasöögiksKell 19.45 ABBA VoyageKohal peab olema tund enne etendust! Sinna sõidame metrooga. See on parim ABBA etendus maailmas – hologramm-kontsert, mis kestab 1,5 tundi. Unikaalne võimalus näha tervet ABBAt oma hittidega laval. Hägustades piire füüsilise ja digitaalse vahel, saab näha ABBA maagiat, mis on äratatud ellu, kasutades uusimat tehnoloogiat. ABBA Voyage on Rootsi poppgrupi ABBA virtuaalne kontsertetendus. Kõrgekvaliteetsete valgusefektide abil tuuakse fännideni ABBA liikmed nii nagu nad nägid välja 1979. aastal. Segades omavahel tipptehnoloogia, suurejoonelise valgustuse ja armastatud laulud, astub vapustaval, just selleks otstarbeks ehitatud areenil, üles täiesti uuel viisil ajaloo üks populaarsemaid ansambleid. Benny Andersson ütles: “Kõik, alates valgusefektidest ja helist, on hämmastavalt ilus. See on parim heli, mida te kunagi areenil kuulnud olete, ma luban seda teile.” Kõike seda on vaja näha oma silmaga, et kogeda ja uskuda.


3. PÄEV

Hommikusöök. Paigutame pagasi hotelli hoiuruumi. Vaba aeg muuseumide külastuseks või kaubanduseks. Valik on teie. Oxford street pakub laia valikut poode, siit leiab igaüks oma lemmiku. Briti Muuseum (tasuta) on maailma vanim muuseum aastast 1753, mille rikkalikele kogudele pani aluse Sir Hans Sloane. Muuseumi tohutud aarded katavad 2 miljonit aastat maailma ja tsivilisatsiooni ajaloost. Rahvusgalerii (tasuta) kunstikogule pandi alus 1824. aastal. Sellest ajast alates hakkas see jõudsalt kasvama rikaste annetajate toel. Oma rohkem kui 2200 maaliga on see Londoni juhtivaks kunstimuuseumiks. Hotelli juurest transfeer lennujaamaOtselend London (Gatwick) – Tallinn kl 17.50-22.35. (NB! Kohalikud ajad. Palun kontrollige lennuaegu paar päeva enne reisi.) Reis lõpeb Tallinna lennujaamas.

REISI MAKSUMUS: 1040 € (Kui ühest asutusest/perest  2 osalejat, siis soodustus 2 %.) Tasumine  Vilko koolitusarve alusel.  P.S.Kui keegi mingil põhjusel  reisist loobub, siis reisi summat  ei tagastata, küll aga võimalus leida ise asendaja. NB! Reisi summa võimalik tagasi saada sel juhul, kui on reisijal endal sõlmitud kindlustusfirmaga eraldi reisitõrkekindlustus.

HINNA SEES:

  • lennupiletid Tallinn-London-Tallinn
  • lennujaamamaksud 72 € (27.05.2024 seisuga, võivad muutuda),
  • öömajad ***hotellis koos hommikusöökidega (2-sed toad)
  • kohalik tellitud buss 1. ja 3. päeval
  • suurte kogemustega giid-reisijuht Reet Sõrra ja eestikeelsed ekskursioonid
  • Väljastame koolitustõendi (8 AT) vastava  ajaloo- ja kultuurikoolituse läbimise kohta
  • Reisi korraldus: AS Tensi-Reisid- Ülikooli 4    51003  Tartu, reg. nr. 10323031, MTT: TRE000084

NB! Kindlasti palume ISE  teha juurde  tervisekindlustus koos reisitõrkekindlustusega.

Hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse ja teistele tasulistele objektidele.

LISATASU EEST (2023.a. seisuga, tellimine ja tasumine enne reisi)

  • Buckinghami palee külastus 36 € täisk/ 24 € 18-24 a,
  • ABBA Voyage piletid 160 € ja 173 € (istekohad), 129 € (tantsupõranda kohad),
  • ühene majutus 212 €

KAASA: kuni reisi lõpuni kehtiv EV pass, elektriliste aparaatide kasutamiseks adapter (kolm haru, saab osta ka kohapealt).

 

Lendudel teenindab Air Baltic. Lennukisse on lubatud tasuta kaasa võtta üks äraantav pagasiühik kaaluga kuni 23 kg. Lisaks võib salongi võtta käsipagasi maksimummõõtmetega 50x40x23 cm ja kaaluga 8 kg. Pagasireeglid https://transpordiamet.ee/ohutus-ja-jarelevalve/reisimine/mida-ei-tohi-lennureisile-kaasa-votta

Registreerimine reisile kuni  kuni kohti jätkub E-post: gunnar@vilkokool.ee, või  mob 52 68031

 

Mõningad hinnad, tasumine kohapeal  sularahaga Inglise naeltes (GBP) (2023. a. seisuga, võib muutuda)

Metroo päevapilet 15.20 £; soodsam on kasutada viipemaksega pangakaarti
Laevasõit Thamesil 15 £
Jootraha bussijuhile 5 £

 

NB! Meie reisiprogrammid on koostatud 2023. a. kevade seisuga. Kuna uue olukorra tõttu muutuvad sihtkohtades sageli reeglid ja nõuded, siis võib juhtuda, et need ei võimalda meil enam külastada mõnda programmis märgitud paika või vaatamisväärsust. Sel juhul oleme sunnitud programmi muutma ja võimalusel pakkuma alternatiive vastavalt reisi ajal kehtivatele reeglitele, nõuetele jms. Samuti võivad muutuda nõuded sihtriiki sisenemiseks ja sealt naasmiseks.