Õppereis Hollandisse ja Belgiasse: HOLLANDI  JA BELGIA AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

Koolituskeskus Vilko MTÜ vahendab 19.-23. september  2024 kõikidele huvilistele reisifirma Tensi-Reisid  5-päevase õppereisi (lennuk, buss kohapeal) Hollandisse  ja Belgiasse

 

HOLLANDI  JA BELGIA AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

Veel 7 vaba kohta!

1. PÄEV

Kohtumine Tallinna lennujaamas  kl 05.30. Otselend Tallinn-Amsterdam kl 07.30-09.00. (NB! Kohalikud ajad. Lennuajad võivad muutuda. Palun kontrollige neid paar päeva enne lendu!). Sõit 17. sajandist pärit kesklinna hooned vanade fassaadidega, vana kindlus, mis muudetud aiaks. Miniatuursed majakesed, pisikesed kanalid ja sillad See ajalooline linnake on tuntud tänu oma juustudele. Külastame Zaanse-Schansi vabaõhumuuseumi – 17. sajandile iseloomulik tuulikute küla. Puukingatöökojas näeme kuidas valmivad kuulsad hollandi puukingad. Külastame juustufarmi. Sealses perefarmis näeme, kuidas valmistatakse ehtsat hollandi juustu, degusteerime ja ostame seda ka kaasa. Majutus järgnevad 2 ööd Amsterdami lähedal ***hotellis (2-sed toad). Soovijatel õhtusöök hotellis (lisatasu eest, ettetellimisel).

2. PÄEV

Hommikusöök. Tutvus Hollandi pealinna Amsterdamiga – linnaga kanalitel. Pealinnaga ei seondu mitte ainult tulbid ja tuulikud, vaid see tähendab ka Rembrandti, van Goghi, kaisid, paate, kanaleid, kõrtse. Siin leiab palju kaunite fassaadidega rikaste kaupmeeste häärbereid. Omapärase atmosfääriga linn, kus maailmakuulsad kunstimuuseumid vahelduvad kontrastiderikaste kaubandustänavatega. Linnaekskursioon. Linna võlu ja šarm on tema kanalid, kutsutakse ju Amsterdami Põhjamaade Veneetsiaks. Külastame Heinekeni õlletehast. Tutvume selle ajalooga ja õllevalmistamisega ning maitsema ka kuulsat õlut. Hiline lõunasöök (lisatasu eest, ettetellimisel). Laevasõit Amsterdami kanalitel.

3. PÄEV

Hommikusöök. Sõit Madurodami – “Mini Hollandisse”, kus uskumatult lühikese ajaga saab suurepärase ülevaate kogu Hollandist. Päkapikuriigi mõõtu miniatuurses Hollandis tunneb end hiiglasena nii laps kui täiskasvanu. See on tulpide- ja puukingariigi üks põnevamaid perekeskseid vaba aja paiku. Mini-Hollandis on tõeline elu – tuuleveskid pöörlevad, tillukesed laevad kulgevad kanalites, lennukid liiguvad stardirajal, rongid sõidavad jaamast jaama. Madurodami juures saab ka lõunat süüa. Sõit Delfti, linna, mis on üle maailma tuntud tänu sinivalgele keraamikale. Oma puudega ääristatud kanalite, kuulsate ehitiste ja muuseumidega on Delft üks Madalmaade võluvamaid linnu. Armas vanalinn Uue Kirikuga, kuhu on maetud Hollandi kuningliku perekonna liikmed. Soovi korral saab seda külastada ja tõusta ka torni, et imetleda vaadet linnale. Suveniiripoed kuulsa sinivalge portselaniga, samavärviliste mustrites küünaldega ning puukingadega. Sõit Rotterdami, mis asub strateegiliselt tähtsas kohas, kus Rijn (Rein) suubub Põhjamerre. Linna eripäraks on modernne arhitektuur ja muljetavaldav laevaliiklus. Rotterdam on Madalmaade suuruselt teine linn ja seda võib julgesti nimetada tõeliseks Euroopa metropoliks. Nii Hollandis kui ka välismaal on Rotterdam tuntud oivalise arhitektuuri poolest, tänu arvukatele uuenduslikele arhitektuurilahendustele. Vana sadamapiirkond Oudehaven langes II MS õhurünnaku ohvriks. See on üles ehitatud julges ja avangardistlikus stiilis. Sõit Belgiasse. Öömaja Antwerpweni lähedal Tulip Inn hotellis (2-sed toad). Soovijatele õhtusöök hotellis (lisatasu eest, ettetellimisel).

4. PÄEV

Hommikusöök. Külastame ühte Euroopa maalilisemat väikelinna Brügget. Linna hüütakse teiseks Veneetsiaks ja see oleks nagu keskajast välja astunud. Linnakese ajalooline keskosa kanti 2000. aastal UNESCO maailmapärandi nimekirja. Läheme läbi Beginhofi. Siinsetes majades elasid 14.saj. alates begiini õed, rooma katoliku kiriku usuõed Madalmaades. Nad elasid küll religioosses ühenduses, kuid ei piiranud end range kloostrielu reeglitega. Palvetasid ja tegelesid heategevusega. Keskaegne Püha Johannese hospidal on üks vanimaid siiani säilinud sedalaadi asutusi Euroopas. See on Brügge vanim hoone. Keskaegne Burgi väljak oli ja on linna administratiivkeskuseks, siin on linna tähtsamad ehitised ja ta moodustab koos oma ilusate hoonetega Euroopa ühe ühtlasema ja harmoonilisema arhitektuuriansambli. Kutsutakse hellitusnimega linna Acropoliseks. Raekoda ehitati 14. saj. lõpus leegitseva gootika stiilis ajal, mil Brügge oli võimsamaid ja rikkamaid läänemaailma linnu. Seega esimene monumentaalne gooti-stiilis raekoda Madalmaades. Võib külastada ka Gooti saali – võimas kullatud kaunistustega puitlagi ja teravakaarelised võlvid kaunite lukukividega. Püha Vere basiilika. Juba keskajast on Mark olnud linna südameks, sest elu Brügges on alati toimunud turuväljaku ümber. Keskaegne kellatorn ja kinnine turg moodustavad mõjuvõimsa tellistest hoonetegrupi, parim näide 13. saj. jõukast tekstiilitööstuslinnast. Paadisõit kanalitel. Õhtul Brüsselisse jõudes majutame hotelli. Seejärel vaatame ühte Euroopa kauneimat keskväljakut – Grand Place’i, mida peabki kindlasti nägema õhtuses tuledesäras. Suurejooneline barokne väljak – eri ajastute ja mitmete põlvkondade meistriteos, ümbritsetud pisikeste tänavate labürindist lugematute restoranide, poekeste ja pubidega. See on jalakäijate ja gurmaanide paradiis, kus kõige muu kõrval pakutakse uskumatus valikus tuhandel viisil töödeldud mereande koos 600 erineva õllemargiga. Õhtusöök mereandidega (lisatasu eest, ettetellimisel). Öömaja kesklinna ***IBIS hotellis (2-sed toad).

5. PÄEV

Hommikusöök. Linnaekskursioon bussiga ja jalgsi. Mitmed kuulsad arhitektuuriväärtused- Michael’i KatedraalKuningapalee, Kohtupalee, Parlamendi-hoone ja muidugi ka Manneken Pis, linna aukodanik. Vaba aeg belgia šokolaadi ostmiseks. Sõit lennujaama. Lend Brüssel-Riia kl 18.55-22.20; Riia -Tallinn kl 23.15-00.05. Reis lõpeb Tallinna lennujaamas.

REISI MAKSUMUS: 1230 €. Kui ühest asutusest/perest  2 osalejat, siis soodustus 2 %.  Tasumine  Vilko koolitusarve alusel. P.S.Kui keegi mingil põhjusel  reisist loobub, siis reisi summat  ei tagastata, küll aga võimalus leida ise asendaja. NB! Reisi summa võimalik tagasi saada sel juhul, kui on reisijal endal sõlmitud kindlustusfirmaga eraldi reisitõrkekindlustus.

HINNA SEES:

  • lennupiletid Tallinn-Amsterdam, Brüssel-Tallinn,
  • lennujaamamaksud 62 € (06.10.2023 seisuga, võivad muutuda),
  • öömajad hotellides koos hommikusöökidega (2-sed toad),
  • kohalik tellitud buss,
  • giid-grupijuht Ilmar Prants ja eestikeelsed ekskursioonid,
  • Väljastame koolitustõendi (8 AT) vastava  ajaloo- ja kultuurikoolituse läbimise kohta
  • Reisi korraldus: reisifirma AS Tensi-Reisid- Ülikooli 4    51003  Tartu, reg. nr. 10323031, MTT: TRE000084

NB! Kindlasti palume ISE juurde teha tervisekindlustus koos reisitõrkekindlustusega

Hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse ja teistele tasulistele objektidele.

LISATASU EEST (tellimine ja tasumine enne reisi): (hinnad 2023. a. seisuga)

  • Amsterdami kanalisõit 10 €,
  • Heinekeni õlletehase külastus 23 €,
  • õhtusöök esimesel õhtul hotellis (2 käiku) 32.50 €,
  • lõunasöök teisel päeval täpsustamisel,
  • õhtusöök 3-ndal õhtul hotellis (2 käiku) 21.50 €,
  • õhtusöök mereandidega 4-ndal päeval täpsustamisel.
  • ühene majutus ….. €.

KAASA: kuni reisi lõpuni kehtiv EV pass või ID-kaart.

Lennul teenindab Air Baltic. Lennukisse on lubatud tasuta kaasa võtta üks äraantav pagasiühik kaaluga kuni 20 kg. Lisaks võib salongi võtta käsipagasi maksimummõõtmetega 55x40x23 cm ja kaaluga 8 kg. Pagasireeglid https://transpordiamet.ee/ohutus-ja-jarelevalve/reisimine/mida-ei-tohi-lennureisile-kaasa-votta

Soovijatel palun registreerida kuni 14. aprill : E-post: gunnar@vilkokool.ee või  mob 52 68031

 

Mõningad hinnad, tasumine kohapeal  (2023. a. andmetel):

Madurodam 14 €
Delfti Uus Kirik+torn 8 €
Brügge´i kanalisõit 8 €
3 € tunnipilet
al. 10 €
NB! Meie reisiprogrammid on koostatud 2023. a. seisuga. Kuna sihtkohtades muutuvad sageli reeglid ja nõuded, siis võib juhtuda, et need ei võimalda meil enam külastada mõnda programmis märgitud paika või vaatamisväärsust. Sel juhul oleme sunnitud programmi muutma ja võimalusel pakkuma alternatiive vastavalt reisi ajal kehtivatele reeglitele, nõuetele jms. Samuti võivad muutuda nõuded sihtriiki sisenemiseks ja sealt naasmiseks.