Õppereis Lõuna-Prantsusmaale ja Monacosse: LÕUNA-PRANTSUSMAA JA MONACO AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

Viljandi Koolituskeskus Vilko MÜ vahendab   18.-23. augustil 2024  reisifirma Tensi Reisid 6-päevase reisi (lennuk, kohapeal buss)  Lõuna-Prantsusmaale (Prantsuse Riviera) ja Monacosse

 

LÕUNA-PRANTSUSMAA JA MONACO  AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

 

NB! Veel 4 vaba kohta!
NICE – EZE – MONACO – VERDONI KANJON – LA TURBIE – ROQUEBRUNE – MENTON – CANNES
Riviera – puhkajate paradiis. Uhke kaldapromenaad elegantsete hotellide, restoranide, kohvikutega palmide vahel,  millest ühele poole, vaid mõne sammu kaugusele jääb soe ja kutsuv meri, teisele poole vanalinn ja kindlusemägi, kus on säilinud veel roomlaste amfiteatri ja termi varemed. Eze mägiküla, kust avaneb kauneim vaade lahele. Kindlusevaremed ja eksootiline kaktuste aed. Monaco – paradiisinurgake Euroopas. Monte Carlo – mille mängupõrgud said kuulsaks juba eelmisel  sajandil. Väljasõitudel näeme kaunist loodust ja väikelinnu, külad.

1. PÄEV

Kohtumine Tallinna lennujaamas infoletist vasakul, lifti kõrval Tensi-Reiside ruumis kl 05.10. Otselend Tallinn – Nice kl 07.10-09.35 (NB! Kohalikud ajad! Lennuajad võivad muutuda, palun kontrollige paar päeva enne reisi). Transfeer hotelli. Seejärel läheme jalutuskäigule linna. Nice – Riviera pealinn ja kuninganna, puhkajate paradiis. Koht, kus on olemas kõik, mida suvitaja süda võib ihaldada. Soe meri, uhke kaldapromenaad, elegantsed hotellid palmide all, vabaõhukohvikud. Jumalik puhkusepaik nii luksusliku elu ja rannamõnu nautijatele kui ka kunsti- ja arhitektuurisõpradele. Maailmakuulus Inglise promenaad, mida palistavad sajandivanused palmid ning millel ja mille ümber keeb elu hoolimata kellaajast. Majutus järgnevad 5 ööd Nice’is teie poolt valitud hotellis. Kohti on 4*, 3* ja 2* hotellides (2-sed toad).

2. PÄEV

Hommikusöök. Päev puhkuseksSoovijatele väljasõit (ettetellimisel, lisatasu eest). La Turbie asub Monaco kohal kõrgel mägedes ja siit avanevad kaunid vaated kogu Prantsuse Riviera rannikule. Linnake on tuntud roomlaste poolt rajatud Alpi trofee poolest, mille 50 m kõrgused varemed seisavad praeguseni linna juures. Sõidame mööda kõrgel Vahemere kohal asuvat Grand Corniche’i teed edasi. Külastame Roquebrune’i mägiküla, mille kohal kõrgub Prantsusmaa vanim keskaegne kindlus. Menton – Helesinise ranniku sümboolne lõpp-punkt. Linna ümbritsevad terrassid, kus kasvavad oliivipuud ja tsitruselised, viimased õitsevad siin peaaegu aastaringselt. Legendi järgi istutas Eva paradiisiaiast varastatud sidrunipuu just siia. Kaunis liivarand, paleed ja uhked villad, järsud, kitsad tänavad mäkke, lopsakad pargid.

3. PÄEV

Hommikusöök. Päev puhkuseksSoovijatele väljasõit (ettetellimisel, lisatasu eest). La Turbie asub Monaco kohal kõrgel mägedes ja siit avanevad kaunid vaated kogu Prantsuse Riviera rannikule. Linnake on tuntud roomlaste poolt rajatud Alpi trofee poolest, mille 50 m kõrgused varemed seisavad praeguseni linna juures. Sõidame mööda kõrgel Vahemere kohal asuvat Grand Corniche’i teed edasi. Külastame Roquebrune’i mägiküla, mille kohal kõrgub Prantsusmaa vanim keskaegne kindlus. Menton – Helesinise ranniku sümboolne lõpp-punkt. Linna ümbritsevad terrassid, kus kasvavad oliivipuud ja tsitruselised, viimased õitsevad siin peaaegu aastaringselt. Legendi järgi istutas Eva paradiisiaiast varastatud sidrunipuu just siia. Kaunis liivarand, paleed ja uhked villad, järsud, kitsad tänavad mäkke, lopsakad pargid.

4. PÄEV

Hommikusöök. Päev puhkuseksSoovijatele väljasõit (ettetellimisel, lisatasu eest) Verdoni kanjoni juurde. Alpide piirile jääv 21 km pikkune kanjon on Euroopas unikaalne. Kanjon on 250-700 m sügav ja ülemises osas 200-1500 m lai. See on väga populaarne sihtpunkt matkajatele, kajakisõitjatele ja kaljuronijatele, kuid tänu kaljudele rajatud teedele on ligipääsetav ka teistele. Lahkume Riviera rannikult ja jõudes Verdoni jõeni alustame oma teekonda piki jõe põhjakallast. Tee läbib ühe Verdoni kuristikest ja alustab siis tõusu kanjoni põhjaservale. Sõidame mööda kõrgele kanjoni servale ehitatud Route des Crêtes’i, millelt avanevad fantastilised vaated kanjonile ja all sügavuses voolavale jõele. Teeme peatusi, et nautida vaateid ja pildistada. Jõuame Moustiers-Ste-Marie’sse, tüüpilisse Provence’i mägikülla, mis on juba sajandeid tuntud oma fajanss-keraamika poolest. Ületame kanjoni läänepoolses otsas Verdoni jõe ja alustame tõusu lõunaservale. See tee, Corniche Sublime, oli esimene, mis kanjoni ääres valmis (1947) ning järgib võimalikult täpselt kanjoni serva pakkudes suurepäraseid vaateid kaljudele ja nende vahel voolavale mägijõele. Peale sellegi tee läbimist alustame tagasiteed Nice’i.

5. PÄEV

Hommikusöök. Päev puhkuseks. Soovijatele väljasõit (ettetellimisel, lisatasu eest) Cannes’i. 19. sajandi alguseni oli Cannes väike kaluriküla, 1830ndatel hakkasid Cannesi suvilaid rajama prantsuse ja välismaa aadlikud. Sinna asus elama ka endine briti lordkantsler Henry Brougham. 1868 hakati rajama kuulsat promenaadi La Croisette, kuhu 20. sajandi alguses ehitati mitu luksushotelli. Ainult 15 minutise laevasõidu kaugusele kuulsast festivalilinnast jääb imekauni loodusega Sainte-Marguerite’i saar, mille külastus annab võimaluse hetkeks Cote d’Azuri melust aja maha võtta ja nautida jalutuskäiku looduses ning võrratut vaadet Cannes’i lahele mere poolt. Saame minna ka saarel asuvasse kuulsasse Fort Royali kindlusvanglasse, kus 17. sajandil hoiti vangis nn Raudse maskiga meest. Tagasisõit linna, kus me ei saa jätta heitmata pilku kuulsa punase vaibaga Festivalide Paleele. Siin linastuvad kõik Cannes’i filmifestivali täispikad filmid.

6. PÄEV

Hommikusöök. Päev puhkuseks. Peale tubade vabastamist saab pagasi panna hotelli pagasihoidu. Õhtul transfeer lennujaama. Lend Nice – Riia kl 18.30-22.25; Riia – Tallinn kl 23.15-00.05 (NB! Kohalikud ajad! Lennuajad võivad muutuda, palun kontrollige paar päeva enne reisi). Reis lõpeb Tallinna lennujaamas.

 



MAKSUMUS: majutusega  3 * hotellis  1260 €,  majutusega **** hotellis- 1540 €).   Kui ühest asutusest/perest  vähemalt 2 osalejat, siis soodustus 2 %. Kui 4 osalejat, siis soodustus 3 %. Tasumine Vilko koolitusarve alusel vähemalt pool summast registreerimisel.  Koolitusest loobumise korral raha ei tagastata, kuid võimalus leida ise asendaja. NB! Reisi summa võimalik tagasi saada sel juhul, kui on reisijal endal sõlmitud kindlustusfirmaga eraldi reisitõrkekindlustus.

HINNA SEES:

  • lennupiletid otselend Tallinn-Nice-Tallinn
  • lennujaamamaksud 49 € (30.08.2023 seisuga, võivad muutuda),
  • transfeer lennujaam-hotell-lennujaam
  • öömajad  *** hotellis  St Gothard koos hommikusöökidega  (2-sed toad)  P.S saadaval ka kallim **** hotell
  • eestikeelne giid-reisijuht Merilyn Meristo
  • Väljastame koolitustõendi (8 AT) vastava ajaloo- ja kultuurikoolituse läbimise kohta.
  • Reisi korraldus: reisifirma AS Tensi-Reisid- Ülikooli 4    51003  Tartu, reg. nr. 10323031, MTT: TRE000084

LISATASU EEST (tellimine ja tasumine enne reisi):

  • väljasõit Mentonisse 59 €,
  • väljasõit Verdoni kanjoni juurde 59,
  • väljasõit Monacosse 65 €,
  • väljasõit Cannes’i 59 €,
  • Ühene majutus  ……. €

 

NB! Palume kindlasti teha ise tervisekindlustus  koos reisitõrkekindlustusega.

KAASA: kuni reisi lõpuni kehtiv EV pass või ID-kaart, rannarätik, ujumisriided, ujumissussid (sest Nice’i rand on kivine), päikeseprillid ja päikesekreem.

 

Lendudel teenindab AirBaltic. Lennukisse on lubatud kaasa võtta 23 kg äraantavat pagasit. Lisaks võib salongi võtta käsipagasi maksimum mõõtmetega 55x40x23 cm ja kaaluga 8 kg. Pagasireeglid https://www.ecaa.ee/et/reisimine-ohutus-lennundusjulgestus/mida-ei-tohi-reisile-kaasa-votta

 

Hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse ja teistele tasulistele objektidele.

Soovijatel palun registreerida kuni  kohti jätkub E-post: gunnar@vilkokool.ee või   mob 52 68 031

Mõningad hinnad, tasumine kohapeal  (2023. a. andmetel, võivad muutuda sõltumata reisikorraldajast):

La Turbie Alpi trofee 6 € / alla 18 a tasuta
Roquebrune’i kindlus 5 € / pens 4 € / laps ja õpilane 3 €
St Marguerite saarele sõit 17.50 €/ pens 16 €/ laps 5-12a 11€
Fort Royali kindlus 6.50 € / alla 18a tasuta
Eze kaktuste aed (kauneim vaade Rivierale) 4 € (grupiga minnes)/ alla 12a tasuta
Monaco vürsti palee 10 € / 6-17a 5 €
Monte Carlo kasiino sissepääs 18 €
(NB! Kaasas peab olema pass, ei tohi olla sportlik riietus, lühikesed püksid jne, alla 18.a. ei saa sisse)
Nice’i linnatransport 1.50 €
NB! Meie reisiprogrammid on koostatud 2023.a seisuga. Kuna uue olukorra tõttu muutuvad sihtkohtades sageli reegli ja nõuded, siis võib juhtuda, et need ei võimalda meil enam külastada mõnda programmis märgitud paika või vaatamisväärsust. Sel juhul oleme sunnitud programmi muutma ja võimalusel pakkuma alternatiive vastavalt reisi ajal kehtivatele reeglitele, nõuetele jms. Samuti võivad muutuda nõuded sihtriiki sisenemiseks ja sealt naasmiseks.